Szybkowar
Jeden z lepszych wynalazków pozwalających zaoszczędzić pieniądze to szybkowar.
Szybkowar to taki trochę nietypowy garnek. Jego działanie jest oparte przede wszystkim na ciśnieniu. Dzięki ciśnieniu możesz w nim podwyższyć temperaturę nawet o ponad 100 stopni Celsjusza a to oznacza, że przy użyciu tej samej energii możesz ugotować coś o połowę krócej. Pomysłowe? Bardzo.
Oszczędzasz też energię, bo podczas gotowania w szybkowarze zużywasz tylko 40% tego co musiałbyś wykorzystać, gdybyś gotował normalnie.
Jak policzono czteroosobowa rodzina zużywa miesięcznie gaz wart jakieś 25 złotych. Dzięki szybkowarowi można jednak zapłacić aż o 15 złotych miesięcznie mniej. Kolejny sposób na zatrzymanie odrobiny grosza mamy przed nosem.
W szybkowarze można nie tylko gotować ale też i rozmrażać potrawy. Potrawy każdego rodzaju, od warzywnych po mięsne, które zachowują swoje wartości odżywcze.
Na jakim rodzaju kuchni może być stosowany szybkowar? W zasadzie na każdym, od gazowej po elektryczną.
Każdy szybkowar ma też regulację ciśnienia, dzięki której możemy regulować tempo gotowania. Jak wiadomo warzywa przyrządzamy w takim wypadku pod mniejszym ciśnieniem, a mięso pod większym. Regulacja ciśnienia pozwala na dodatkową oszczędność.
Szybkowar to taki trochę nietypowy garnek. Jego działanie jest oparte przede wszystkim na ciśnieniu. Dzięki ciśnieniu możesz w nim podwyższyć temperaturę nawet o ponad 100 stopni Celsjusza a to oznacza, że przy użyciu tej samej energii możesz ugotować coś o połowę krócej. Pomysłowe? Bardzo.
Oszczędzasz też energię, bo podczas gotowania w szybkowarze zużywasz tylko 40% tego co musiałbyś wykorzystać, gdybyś gotował normalnie.
Jak policzono czteroosobowa rodzina zużywa miesięcznie gaz wart jakieś 25 złotych. Dzięki szybkowarowi można jednak zapłacić aż o 15 złotych miesięcznie mniej. Kolejny sposób na zatrzymanie odrobiny grosza mamy przed nosem.
W szybkowarze można nie tylko gotować ale też i rozmrażać potrawy. Potrawy każdego rodzaju, od warzywnych po mięsne, które zachowują swoje wartości odżywcze.
Na jakim rodzaju kuchni może być stosowany szybkowar? W zasadzie na każdym, od gazowej po elektryczną.
Każdy szybkowar ma też regulację ciśnienia, dzięki której możemy regulować tempo gotowania. Jak wiadomo warzywa przyrządzamy w takim wypadku pod mniejszym ciśnieniem, a mięso pod większym. Regulacja ciśnienia pozwala na dodatkową oszczędność.
