Coś ciekawego na temat mrożonych warzyw
W sumie odkryłem ostatnio ciekawą rzecz - mrożone warzywa. Wcześniej nawet nie zwracałem na to uwagi. A jednak jest z tym związanych kilka ciekawych rzeczy, szczególnie dla tych, którzy chcą oszczędzić parę groszy. Przede wszystkim ich zaletą jest cena. Te same mrożone warzywa można kupić nawet o 5 złotych taniej niż normalne warzywa. Na przykład fasolka szparagowa kosztuje na bazarze 14 złotych za kilogram, podczas gdy pół kilo takiej samej mrożonej fasolki można kupić już za mniej niż 5 złotych. Po drugie - mrożone warzywa są dostępne przez cały rok, podczas gdy warzywa "zwykłe" można kupić tylko na wiosnę lub w lato. I po trzecie - rozprawmy się z pewnym klasycznym mitem, że mrożonki są gorsze od zwykłych produktów. Jest to jednak nieprawda. Mrożenie jest najlepszym sposobem na konserwowanie warzyw. I konserwowane warzywa wcale nie tracą swych walorów smakowych. Jak na to wpadłem? Sprawdziłem to naocznie. Otóż bardzo lubię bób, tak bardzo, że nie byłem w stanie czekać aż do lata. Kupiłem więc mrożony bób. Okazało się, że smakuje mi on jeszcze bardziej niż ten zwykły.
Korzystajmy więc i z tego sposobu, dzięki któremu możemy mieć warzywa cały rok i jeszcze zaoszczędzić przy tym parę złotych.
Korzystajmy więc i z tego sposobu, dzięki któremu możemy mieć warzywa cały rok i jeszcze zaoszczędzić przy tym parę złotych.

Komentarze (0):
Prześlij komentarz
Subskrybuj Komentarze do posta [Atom]
<< Strona główna