Oszczędzanie pieniędzy, kredyty, giełda, papiery wartościowe, pieniądze, money

Tu znajdziesz porady jak stać się bogatym, w jaki sposób pomnażać swoje dochody, nie tracąc przy tym na swojej stopie życiowej.

czwartek, 15 stycznia 2009

Jak nie przepłacać kupując mięso

Oto kilka sprytnych pomysłów na to żeby zaoszczędzić kilka złotych przy kupnie mięsa.

1. Schab z kością jest zawsze o parę złotych tańszy niż zwykły schab. Ponadto kość możesz wykorzystać w dodatkowy sposób, na przykład gotując na niej zupę. W tym momencie masz tę kość całkowicie za darmo.

2. Robiąc gulasz nie musisz kupować krojonego mięsa. Kupując kawałek jaki pokroisz sam możesz oszczędzić nawet jakieś 4 złote na kilogramie.

3. Słyszałeś o czymś takim jak ligawa wołowa? To coś co świetnie może zastąpić polędwicę, steki i pieczeń a jest nawet o 30% tańsze od polędwicy.

4. Podobnie można zastąpić szynkę łopatką wieprzową. Jej mięso jest trochę tłustsze niż szynka, ale jest zarazem równie delikatne. Można z tego przyrządzić gulasz i oszczędzić na tym nawet 3 złote.

5. Po co kupować same filety z piersi kurczaka jak można kupić na przykład całego kurczaka i mieć te same filety w tej samej cenie, zyskując masę dodatkowego mięsa (np. udka) a nawet kości, z których można ugotować rosół? Oszczędzisz na tym aż 7 złotych.

Kombinujmy, sposobów jest tu wiele.

Komentarze (0):

Prześlij komentarz

Subskrybuj Komentarze do posta [Atom]

<< Strona główna

Add to Technorati Favorites